POZOR !!!
Tento recept je skutečně "neskutečně hříšný"!!!
0,5 litru smetany ke šlehání 33%
150 g sušené třtinové šťávy nebo jiné sladidlo
150 g sušené třtinové šťávy nebo jiné sladidlo
4 - 5 lžic - prosátého nepraženého kakaa
200 g kvalitní čokolády
200 g kvalitní čokolády
Za stálého míchání zahříváme smetanu, cukr a kakao....nenecháme vařit! Po
spojení všech surovin směs odstavíme a ihned do ní zamícháme
nalámanou čokoládu a pokrájené máslo...mícháme dokud se vše nespojí. Necháme vychladnout, během chladnutí
občas promícháme.
Vychladlé dáme do lednice nejlépe do druhého dne proležet...chutě se lépe propojí.
Druhý den směs necháme chvilku v pokojové teplotě povolit a šlehačem vyšleháme.
Druhý den směs necháme chvilku v pokojové teplotě povolit a šlehačem vyšleháme.
Nakonec se snažíme neujídat, aby zbylo dost krému na dort :)
Prasátka v pařížském blátě
V tomto dortíku je tento mramorový korpus, pařížský krém a banány.
Prasátka jsou tvarovaná z marcipánu a okolo (káď) jsou čoko tyčinky.
Žádné komentáře:
Okomentovat