2 cibule
cca 3 cm zázvoru
plnotučná hořčice na potření
2 pol.lžíce rajčatového protlaku
cca 50g sušených rajčat
cca 3 pol lžíce parmezánu
vývar nebo voda
sůl
kurkuma
kmín
kvalitní sojová omáčka (žádné škroby, mouky a ostatní hlouposti a min.80% sojových bobů)
worchester
kvalitní rostlinný olej
Maso si malinko naklepeme, osolíme a z jedné strany namažeme hořčicí.
Rozehřejeme si olej, maso na něm z obou stran prudce opečeme a vyndáme. Na výpek si přidáme trošku oleje a orestujeme na něm cibuli. jakmile začíná cibule zlátnout, přidáme špetku kurkumy a kmínu a necháme rozvonět. Potom přidáme rajčatový protlak, sojovku a worchester, promícháme a zalijeme trochou vývaru. Do této koupele vložíme zpět opečené maso a dusíme do měkka.
Měkké maso opět vyndáme a do šťavky dáme nakrájená sušená rajčata a zasypeme parmezánem...nevaříme už, jen necháme prohřát a spojit. Maso vrátíme zpět a je hotovo :)
Příloha je na každém podle chuti...rýže, těstoviny,....
Moje dcera většinou maso nejí, ale tentokrát byla nadšená a
dokonce si i přidávala :)
Ještě jsme si to trošku posypali parmezánem :)
Žádné komentáře:
Okomentovat