Muffiny

Kdo vymyslel muffiny, byl Génius!!!

Muffiny jsou ideální svačinka nejen doma, ale hlavně kamkoli ven…do školy, do práce, na hřiště, na výlet,…..

Stránky

Translate

středa 27. dubna 2016

Brokolicový krém s kořenovou zeleninou

500g brokolice
2 střední mrkve
2 menší petržele
celer (stejné množství jako mrkve)
2 střední cibule najemno
cca 1 litr zeleninový vývar / voda
0,05 - 0,1 l rostlinné smetany
kvalitní rostlinný olej (já použila řepkový lisovaný za studena)
má oblíbená kombinace: kurkuma, celý kmín, sůl (Himalájská :)

Krutonky:
kváskový rohlík nakrájený na kostky, pokapaný olivovým olejem a opečený dozlatova v rozpálené troubě


Brokolici rozebereme na růžičky, pár malých růžiček odložíme, košťál oloupeme a nakrájíme na kousky stejně velké jako nakrájená kořenová zelenina.
Na rozpáleném oleji krátce orestujeme kořenovou zeleninu, přidáme cibuli a nakrájený košťál a společně opět orestujeme. 


Přidáme zázvor a koření, necháme rozvonět a zalijeme vývarem. Necháme povařit do měkka. 


Mezi tím si zblanžírujeme odložené růžičky brokolice a připravíme krutonky.
Do vroucí osolené vody dáme růžičky, povaříme asi 3 minutky, slijeme do síta a síto dáme od připravené mísy z vodou a ledem, ve kterém necháme schladit a scedíme.





Uvařenou polévku rozmixujeme, přidáme smetanu, dochutíme a odstavíme z plotny.

Při servírování vložíme do polévky zblanžírované růžičky 
a podáváme s krutonky.
Dobrou chuť :)



Žádné komentáře:

Okomentovat