Muffiny

Kdo vymyslel muffiny, byl Génius!!!

Muffiny jsou ideální svačinka nejen doma, ale hlavně kamkoli ven…do školy, do práce, na hřiště, na výlet,…..

Translate

sobota 23. ledna 2016

Celozrnné knedlíky s burizony

 
4 krajíce celozrnného toastového chleba
40g burizonů
2 vejce
2 dcl mléka (může být rostlinné)
celozrnná špaldová mouka (podle hustoty těsta)
hladkolistá petrželka




Nejdříve si na pekáčku v naplno rozpálené troubě na sucho opečeme toastový chléb nakrájený na kostky.
Mezitím si připravíme těstíčko z  ostatních surovin (aby byl knedlík jemnější, můžeme udělat sníh z bílků) - těstíčko musí být vláčné, tekuté, ale husté a nepřeháníme to s moukou, podle potřeby se dá dodat později.
Schládnutý, do zlatova opečený toustový chléb vmýcháme do těstíčka.

 Tuto hmotu vyklopíme na připravenou potravinářskou fólii a pevně zamotáme do válečku - fólie raději dvě vrstvy, aby nepraskla.

Knedlík vaříme ve vroucí vodě 25 min pod pokličkou. 
Po uvaření vyndáme z vody a několikrát propícháme špejlí nebo vidličkou po celém povrchu, aby odešla pára a knedlík se nám nezdrcnul.

Necháme ho cca 5 - 10 minut odpočinout, vybalíme a můžeme porcovat.

Výborný je napřiklad k Dýňovému zelí. 

 Dobrou chuť :)