Muffiny

Kdo vymyslel muffiny, byl Génius!!!

Muffiny jsou ideální svačinka nejen doma, ale hlavně kamkoli ven…do školy, do práce, na hřiště, na výlet,…..

Stránky

Translate

pondělí 22. února 2016

Krůtí plátek s hlívou ústřičnou

Krůtí prsa - 4 silnější pláty
1 střední cibule
cca 200g hlívy ústřičné
česnek
sůl
drcený kmín
zeleninový vývar / voda
kvalitní rostlinný olej



Maso den dopředu potřeme utřeným česnekem se solí a necháme v lednici marinovat. Na pánvi, na rozehřátém oleji prudce opečeme maso, ale opravdu rychle...opatrně, aby nezhořkl česnek. V hrnci si orestujeme cibulku, přidáme hlívu a kmín. Až se kmín rozvoní, přilijeme trochu vývaru a vložíme opečené maso i se šťávou, kterou pustilo. Podle potřeby dolijeme vývarem, tak aby maso nebylo utopené - budeme dusit, ne vařit. Dusíme cca 10 min pod pokličkou a můžeme servírovat :)

My měli brambory, ale hodí se i rýže, těstoviny...

5 komentářů:

  1. Další dietní a přitom chutný recept.Vaříme podobně,jen já stále používám více bílou mouku,protože ty zdravé jsou pro mně moc drahé.Takže pouze svátečně:-((

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za uznání :) Ty mouky bývají často ve výrazných slevách (zrovna jsem nakoupila rýžovou a cizrnovou s 35% slevou)...ne kvůli blížící se expiraci, ale proto, aby je lidi vyzkoušeli. Proto s nimi experimentuji...koupím nějakou novou a zkusím co umí :) Mám ráda kvalitní, zdravé a bio produkty, ale taky vždy ráda ušetřím :)

      Vymazat
    2. PS: ale je pravda, že ty zdravější potraviny jsou výrazně dražší :( a taky mě to dost štve!

      Vymazat
  2. Právě na ty zlevněné "kápnu"málokdy:-(.A už se těším na výstupy z toho kurzu.Používám na pečení chleba,celozrnných rohlíků a do polévek.

    OdpovědětVymazat
  3. Ode dneška mají v Albertu slevy na Bio mouky - Žitná, pšeničná, chlebové, pohanková, kukuřičná, špaldová...nevím jestli po celé ČR, ale u nás ano :)

    OdpovědětVymazat