Muffiny

Kdo vymyslel muffiny, byl Génius!!!

Muffiny jsou ideální svačinka nejen doma, ale hlavně kamkoli ven…do školy, do práce, na hřiště, na výlet,…..

Translate

pátek 4. března 2016

Korpus na dort - Mramor

Mramor
4 vejce 
120g tř.cukru 
10 lžic agáve sirupu
1/2 vanilkového lusku
250g hladké mouky (já míchám dohromady špaldovou, kukuřičnou, cizrnovou a nebo prostě jakou mám zrovna doma)
2 pol.lžíce jedlé sody 
150 ml kvalitního rostlinného oleje
100 ml teplé vody 
2 lžíce nepraženého kakaa 

Bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkou, dokud hmota viditelně nezesvětlá a nenabude.
Do žloutkové hmoty postupně za stálého šlehání pomalu přiléváme olej a pak teplou vodu. Vmícháme mouku smíchanou se sodou a nakonec sníh z bílků. Třetinu těsta přendáme do mísy od bílkového sněhu a obarvíme kakaem. 


Doprostřed formy dáme 1 lžíci kakaového těsta a na ně 2 lžíce světlého těsta. Na světlé těsto dáme opět 1 lžíci tmavého těsta a na ně 2 lžíce světlého těsta. Tento postup opakujeme do vypotřebování obou těst. Těsto dáváme lžící pořád na jedno místo - doprostřed formy, do stran se rozlévá samo. 

 
Pečeme na peč.papíru nebo vymazaném a vysypaném plechu v předehřáté troubě cca 180° až začne piškot zlátnout (dopečení zkontrolujeme špejlí).  



 
Takhle nějak by to mělo vypadat...
nemám aktuálně žádnou svou fotku, 
takže použiju půjčenou :), 
jak budu péct, dodám vlastní foto. 


 

Mramorování nádherně vynikne 
u kulatých dortíků
a toto je jeden z nich....moje dílo :)
Jen jsem nestihla fotit, když se krájel :)





S tímto pařížským krémem je mramorový dort dokonalý :)