Muffiny

Kdo vymyslel muffiny, byl Génius!!!

Muffiny jsou ideální svačinka nejen doma, ale hlavně kamkoli ven…do školy, do práce, na hřiště, na výlet,…..

Translate

pátek 11. března 2016

Smetanový sýr s kmínem a Tahini

Zakysaná smetana 20% (bez zbytečných škrobů) a bílý plnotučný jogurt asi 1:1...měla jsem 190g smetany a 150g jogurtu
1 káv. lžička mletého kmínu
1/2 káv. lžičky kurkumy
1/2 káv. lžičky Tahiny
sůl dle chuti




Smícháme smetanu s jogurtem a špetkou soli.
Směs dáme do sítka vyloženého plátýnkem a necháme odkapávat při pokojové teplotě cca 1-2 hodin. Přesuneme do lednice a necháme odkapávat dalších 6 -12 hodin (já nechávám přes noc).




Odkapaný sýr vyklopíme do misky, ochutíme kmínem, kurkumou, solí a pastou Tahini a necháme v lednici proležet alespoň 2 hodiny...nejlépe do druhého dne.






Nejlepší je s čerstvým domácím chlebem, do kterého jsme přidali odkapanou syrovátku :)





Tahini a kurkuma téměř neovlivní chuť, ale výrazně ovlivní výživovou hodnotu tohoto sýra.