Šťavnaté muffiny, které vydrží vláčné i tři
dny (déle u nás nevydrží). Recept je univerzální…muffiny se můžou udělat jen
tak holé nebo je můžeme „vytůnit“ :)
300g
hladká + polohrubá mouka (směs: špaldová + kukuřičná + cizrnová + pohanková)
1 pol.lžíce jedlé sody
150g tmavého třtinového cukru nebo jiného sladidla
2 pol.lžíce vanilkového cukru nebo vanilka z 1/3 lusku
2 bílé jogurty (celkem 300g)
1dl kvalitní rostlinný olej
3 vejce(vegan - vanilková hraška)
1 pol.lžíce jedlé sody
150g tmavého třtinového cukru nebo jiného sladidla
2 pol.lžíce vanilkového cukru nebo vanilka z 1/3 lusku
2 bílé jogurty (celkem 300g)
1dl kvalitní rostlinný olej
3 vejce(vegan - vanilková hraška)
Celá
vejce promícháme s cukrem, postupně vmícháme olej, jogurty a mouku se sodou.
Lžící dáváme do vymazaných a vysypaných důlků nebo do papírových košíčků na
muffiny a upečeme dozlatova asi 20 minut při 180°C.
Do těsta přidáme:
- dvě strouhaná jablka a skořici
- šupinky čokolády
- lžíce
zavařeniny
- čtvereček čokolády
- do těsta přidáme trochu kakaa, a jako náplň dáme kuličku marcipánu
Žádné komentáře:
Okomentovat