Muffiny

Kdo vymyslel muffiny, byl Génius!!!

Muffiny jsou ideální svačinka nejen doma, ale hlavně kamkoli ven…do školy, do práce, na hřiště, na výlet,…..

Stránky

Translate

úterý 1. března 2016

Brokolicová polévka s kváskovým kapáním

Polévka
500g brokolice
2 mrkve
1 petržel
cca 10 cm pórku
cca 2 cm zázvoru
hrst ovesných vloček
vývar nebo voda
cca 0,1 l plnotučného mléka
kvalitní rostlinný olej
sůl
kurkuma
drcený kmín
čerstvá petrželka  

Kváskové kapání
cca 5 lžic aktivovaného kvásku (měla jsem žitný)
špaldová mouka (může být i jiná)
1 vejce
kapka mléka
sůl
pažitka 




Začneme kapáním:
kvásek spojíme s ostatními surovinami a necháme na teplém místě. Konzistence je prostě tak akorát, ani řídké tekoucí těsto, ale ani husté, které si drží tvar.






A můžeme se pustit do polévky: 
mrkev, petržel a košťál z brokolice orestujeme asi 2-3 minutky na rozpáleném oleji, přidáme pórek, zázvor a koření a ještě trošku orestujeme, zalijeme vývarem, přidáme růžičky brokolice a vaříme. Když je zelenina poloměkká, přidáme ovesné vločky, promícháme a z těstíčka do probublávající polévky lžičkou škrabeme co nejmenší kapání. kapání se hodně nafoukne, jsou z toho spíš takové knedlíčky.
Provaříme ještě asi 8 minutek (podle velikosti kapání - knedlíčků).
Hotovou polévku posypeme petrželkou a zakapeme kvalitním rostlinným, za studena lisovaným olejem :)

To moje mládě se olizovalo až za ušima...pořád si přidávala ty kváskové knedlíčky :)
 

3 komentáře:

  1. No to je krása a požitek pro oči a natož pak pro jazyk! Vyzkouším taky, děkuji za novou inspiraci!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za uznání... Kvásku jsem totálně propadla a chci ho používat a šířit co to půjde :) protože je to s ním všechno tak dobré, tak zdravé a tak jednoduché! :)

      Vymazat
    2. PS: za inspiraci a hlavně nadšení, které jsem si od Vás odnesla děkuji já Vám! :)

      Vymazat