Ke dvanácti měsíčkům jsem nemusela...když si v létě schováte jahody do mrazáku a zapomenete na ně, pak si můžete i v lednu udělat jahodový koláč :)
1 hrnek celozrnné špaldové mouky
1 hrnek polohrubé kukuřičné mouky
10 pol.lžic rýžového sirupu nebo jiné sladidlo
2 vejce
2 pol.lžíce sody
1/2 hrnku rýžového oleje
1 třtinový vanilkový cukr
1 hrnek (rostlinného) mléka
cca 350g ovoce (čerstvé, mražené, kompotované)
Na potření:
1 zakysaná smetana
1 pol.lžíce rýžového sirupu
Olej, mouku a sladidlo můžeme nahradit jiným druhem. Mražené ovoce necháme povolit a okapat. Kompotované také necháme okapat.
Všechny suroviny dáme do mísy a umícháme hladké řídké těsto.
Těsto vlijeme do formy a poklademe ovocem.
Já jsem použila formu na věnec, čehož jsem nakonec litovala, protože potřený koláč nemůžete vyklopit a byl problém koláč nakrájet a vybrat z formy...hups, chybička :)
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C cca 30 minut.
A necháme vychladnout....po vychlazení je dobré dát na půl hodinky do lednice, lépe se krájí.
A pak už jen DOBROU CHUŤ!!!
Žádné komentáře:
Okomentovat