Moje mláďátko slavilo narozeniny a přála si jahůdkový dort :)
Tak jsme se do něj pustily společně a takto se nám vydařil:
Mramorový korpus ZDE
Krém:
250 g mascarpone
250 ml smetany ke šlehání
1 ztužovač šlehačky
asi 0,5 kg marcipánu a potravinářské barvy
1 kg jahod
jahodová marmeláda
Dáme péct korpus a připravíme krém. Vyšleháme smetanu se ztužovačem, nakonec opatrně zašleháme mascarpone a dáme do lednice
Vychladlý korpus rozkrojíme na tři pláty, potřeme vrstvičkou marmelády, pak vrstvou krému, poklademe jahody a na ně zase krém. Přiklopíme plátem a zase potřeme marmeládou a krémem a přiklopíme posledním plátem. Naplněný dort celý potřeme marmeládou, která bude držet marcipán.
Takto potřený dort necháme v lednici (ideálně do druhého dne) ztuhnout a zaschnout, aby se lépe potahoval. Potáhneme, ozdobíme, vychladíme, popřejeme, necháme sfouknout svíčky, nakrájíme, podáváme :)
Tak takovou tvarohovo mramorovou bábovku bych si hrozně chtěla někdy dát, ale vůbec nevím, jak dosáhnout takovýchto efektů na plechu :-) Já jsem si jen podle podle tohoto receptu vyzkoušela hrníčkovou verzi, ale nevím, zda si věřím na tu zvětšenou verzi... Tak se mějte hezky a někdy pošlu výsledky.
OdpovědětVymazatTmavé a světlé těsto se dává po lžičkách střídavě stále na jedno místo např. na střed formy - tady je foto postup: https://tortyodmamy.sme.sk/mramorovy-korpus-z-dortomanie
OdpovědětVymazat