Tuřín je roky opomíjená kořenová zelenina
napěchovaná vitamíny.
Kdysi byl tuřín jednou z hlavních potravin
všech vrstev obyvatelstva.
Jíte
tuřín? Děláte dobře!
Tuřín
obsahuje vlákninu, bílkoviny, tuky, vitamín C, karoten a vápník.
Jeho
lahodná chuť se podobá kedlubnám. Konzumovat ho můžeme syrový, a to většinou
nastrouhaný a použitý jako základ zeleninového salátu. Dobře chutná i vařený a
restovaný, podává se jako příloha místo klasických brambor. Tuřín je také
vhodnou zeleninou při redukční dietě.
Léčivé
účinky tuřínu
Působí proti různým kožním
onemocněním, čistí krev, má léčivé účinky na zažívací trakt, zvyšuje
peristaltiku střev. Doporučuje se dokonce i jako
Žádné komentáře:
Okomentovat