Tak už jsme si upekli domácí chléb nebo pečivo, uvařili šunku a teď si uděláme výborný sýr :)
2 bílé jogurty (celkem 300 - 400g)
1 zakysaná smetana (150 - 200g)
vybíráme produkty bez obsahu škrobů
sůl
Smícháme jogurt se smetanou a podle chuti osolíme. Směs vylijeme do plátýnka připraveného v sítku, pod kterým je miska pro zachytávání odkapané syrovátky.
Přikryjeme třeba talířkem a necháme takto stát v kuchyni přes noc (12 hodin) a potom ještě přemístíme na 6-12 hodin do lednice.....a hotovo :)
Vyklopíme, můžeme ihned konzumovat nebo ochutit: bylinky, česnek, cibulka, pikantní koření, oříšky, ředkvičky,.......
Syrovátku nevylijeme, ale spotřebujeme :)
V lednici vydrží v uzavřené nádobě i týden, pokud na něj zapomenete a nesníte ho hned :)
Žádné komentáře:
Okomentovat