2 hrnky hladké + polohr.mouky (já smíchala celozrnnou špaldovou, pohankovou a pšeničnou)
1 hrnek ovesného (sojového) mléka
0,5 hrnku = 10 pol.lžic sirupu Agáve nebo jiného sladidla
špetka soli
2 zarovnané pol.lžíce sody
1 vejce
3 pol.lžíce kakaového másla (rozpustit)
kůra z 1 citronu (BIO)
2 hrstě = cca 100g vlašských ořechů (nesekat nahrubo)
1 hrst = cca 50g slunečnicových semínek (nesekat nahrubo)
Z těchto surovin umícháme krém:
250g tvarohu (tučný, žádné light)
400g bílého jogurtu (tučný, žádné light)
1 hrst = cca 50g nasekaného sušeného ovoce (švestky, meruňky, hrozinky,...)
dosladíme dle chuti sirupem Agáve nebo jiným sladidlemJablková čepice:
3-4- oloupaná jablka nastrouhaná nahrubo...slupky nevyhazujeme, použijeme na čaj!
šťáva z 1 citronu
sirup Agáve nebo jiného sladidla a skořice dle chuti
Do dortové formy o průměru 28 cm, vyložené pečícím papírem, dáme těsto a namočenou rukou ho rovnoměrně roztlačíme po dně, na těsto rozetřeme krém a na něj rozložíme vymačkaná jablka...šťávu nevylijeme,použijeme na čaj!
Pečeme hodinu ve vyhřáté troubě při 180°C, posledních 5 minut můžeme zesílit na 200°C, aby nám povrch pěkně zhnědl.
Koláč musí úplně zchládnout, ideálně ještě zchladit v lednici, než se začne porcovat.
Jdete na návštěvu?
Pár kousků se bude hodit :)
Žádné komentáře:
Okomentovat