Muffiny

Kdo vymyslel muffiny, byl Génius!!!

Muffiny jsou ideální svačinka nejen doma, ale hlavně kamkoli ven…do školy, do práce, na hřiště, na výlet,…..

Stránky

Translate

neděle 7. února 2016

Kandovaná citrusová kůra





kůra ze čtyř plodů 
(pomeranč, citron nebo oboje) 
   chemicky neošetřený!!!
100 g přírodního třtinového cukru
1 pol.lžíce medu
100 ml vody

 



Ovoce dobře vydrbeme kartáčkem a omyjeme pod tekoucí vodou. 


Z vody a cukru svaříme cukerný rozvar (necháme cukr rozpustit) a přidáme lžičku medu, aby cukr na kůře nekrystalizoval. 




Kůru nakrájíme jak potřebujeme (na nudličky, na kostičky) vložíme do rozvaru a pomaličku necháme probublávat na mírném ohni 35 - 45 minut, podle hrubosti.

Potom odstavíme a v rozvaru necháme do druhého dne marinovat, občas promícháme. 



Vyjmeme na mřížku nebo na síto a po odkapání na pečící papír a necháme oschnout. Po úplném vysušení ihned použijeme nebo skladujeme v uzavřené skleněné nádobě v lednici (je konzervovaná v cukru, můžeme skladovat měsíce, ale čím čerstvější zkonzumujeme tím je to lepší).

Takto připravenou kandovanou kůru můžeme jen tak mlsat, namáčet v čokoládě a zase mlsat a nebo požít do dezertů a cukroví...např. na Marokánky

Žádné komentáře:

Okomentovat