4 vejce
120g tř.cukru
10 lžic agáve sirupu
1/2 vanilkového lusku
250g hladké mouky (já míchám dohromady špaldovou, kukuřičnou, cizrnovou a nebo prostě jakou mám zrovna doma)
2 pol.lžíce jedlé sody
150 ml kvalitního rostlinného oleje
100 ml teplé vody
2 lžíce nepraženého kakaa
Bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkou, dokud hmota viditelně nezesvětlá a nenabude.
Do žloutkové hmoty postupně za stálého šlehání pomalu přiléváme olej a pak teplou vodu. Vmícháme mouku smíchanou se sodou a nakonec sníh z bílků. Třetinu těsta přendáme do mísy od bílkového sněhu a obarvíme kakaem.
Doprostřed formy dáme 1 lžíci kakaového těsta a na ně 2 lžíce světlého těsta. Na světlé těsto dáme opět 1 lžíci tmavého těsta a na ně 2 lžíce světlého těsta. Tento postup opakujeme do vypotřebování obou těst. Těsto dáváme lžící pořád na jedno místo - doprostřed formy, do stran se rozlévá samo.
Pečeme na peč.papíru nebo vymazaném a vysypaném plechu v předehřáté troubě cca 180° až začne piškot zlátnout (dopečení zkontrolujeme špejlí).

Takhle nějak by to mělo vypadat...
nemám aktuálně žádnou svou
fotku,
takže použiju půjčenou :),
jak budu péct, dodám vlastní foto.
Mramorování nádherně vynikne
u kulatých dortíků
a toto je jeden z nich....moje dílo :)
Jen jsem nestihla fotit, když se krájel :)
Žádné komentáře:
Okomentovat