3 starší housky (já měla ovesné)
2 vejce
0,1 l mléka (já dala ovesné)
podle potřeby polohrubou mouku (já dala celozrnnou špaldovou)
špetku soli
bylinky - pažitka, petrželka,...
1 káv.lžičku citronové šťávy (neovlivní chuť, ale podpoří kvašení)
Housky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali vejce a zamícháme. Přidáme ostatní suroviny, mouku přidáváme postupně podle potřeby...já dala nakonec asi 3 vrchovaté pol.lžíce.
Těsto v míse přikryjeme pokličkou, víkem nebo dáme do igelitu a necháme hodinku odpočinout.
Odpočinuté těsto promícháme, vyklopíme na potravinářskou fólii, zabalíme váleček a dáme do vroucí vody, vaříme cca 25 min.pod pokličkou.
Hotový knedlík vytáhneme z vody a několikrát špejlí propíchneme, aby odešla pára a nezdrcl se nám. Vybalíme z fólie a podáváme :)
Žádné komentáře:
Okomentovat