100g špaldové mouky
100g nasekané kvalitní čokolády
100g nasekaných mandlí
120g třtinového cukru
80g agáve sirupu
1 vanilkový lusk (semínka rozmíchat v mléce)
120g kokosového oleje (trošku rozehřátý, aby nebyl tuhý)
60g nepraženého kakaa
1 pol.lžíce jedlé sody
150g rostlinného mléka
2 pol.lžíce konopných semínek
20g kustovnice čínské
V míse vše smícháme a umícháme těsto.
Lžící dáváme kupičky do připravených košíčků na muffiny. Těsto musíme trošku umáčknout, ale pozor - jak to uděláme na povrchu, tak to po upečení bude vypadat. Muffiny trošku naskočí, ale na povrchu nebudou hladké, jako u klasických muffinů. Záměrně jsem udělala takový hrbolatý povrch, který se vypeče mírně dokřupava.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 20-25 min.
Pozor!!!! Tahle čokodobrota je silně návyková!!!
Žádné komentáře:
Okomentovat