250 g másla (nebo 150 g másla a 100g kakaového másla, které se musí nechat rozpustit)
400 g zakysané
smetany (nejlépe 15% a bez škrobů)
agáve sirup dle
chuti nebo jiné sladidlo
Máslo musíme nechat v pokojové teplotě změknout.
Do vyšlehaného
másla s medem přidáváme po lžících vychlazenou smetanu a vždy počkáme až se zašlehá, jinak
se krém může srazit.
Do krému můžeme přidat i nepražené kakao, vanilku nebo i rum či mandlový likér :)
Tento krém používám na plnění dortů nejčastěji. Mají ho rádi jak dospělí tak i děti.
Dortík rozkrojím, nejdříve namažu spodní část korpusu tenkou vrstvou kyselé zavařeniny, potom asi 0,5 cm vrstvou krému.
Na krém naskládám ovoce (banány, jahody, maliny,....), případně dostatečně odkapané zavařené ovoce (meruňky, broskve,...). Namažu druhou asi 0,5 cm vrstvu krému a přiklopím horním korpusem.
Krém ze smetany nesmí přijít pod marcipám nebo jinou potahovací hmotu!!!
jen se po něm zaprášilo..
OdpovědětVymazattak doufám, že se zapráší i po tom ořechovém dortíku, pro který si přijedeš v sobotu 😋
OdpovědětVymazat