Na svačinku ideální :)
Sypká
směs:
200 g hladká + polohrubá mouka (já dala směs: špaldová + kukuřičná + cizrnová +
pohanková)
2 pol.lžíce jedlé sody
2 pol.lžíce jedlé sody
50 g ovesných vloček
140 g ořechů (lískové, mandle, makadamiové, vlašské, kešu) nahrubo nasekané
2 - 3 nahrubo nastrouhaná a oloupaná kyselá jablka
2 - 3 nahrubo nastrouhaná a oloupaná kyselá jablka
2 – 3 pol.lžíce kustovnice čínské - nasekaná nahrubo (nemusí být)
můžeme přidat semínka (Chia semínka, lněná, slunečnicová,...)
můžeme přidat semínka (Chia semínka, lněná, slunečnicová,...)
2 dcl mléka (sojové, ovesné, kokosové, mandlové,…)
2
celá vejce (vegan - vanilková Hraška)
4 pol.lžíce oleje (kvalitní rostlinný)
5 pol.lžic Agáve sirupu nebo medu
Smícháme
sypkou směs a do ní přidáme nastrouhaná jablka.
Metličkou smícháme tekutou směs a obě směsi spojíme dohromady.
Lžící dáváme do vymazaných a vysypaných důlků nebo do papírových košíčků na muffiny, zkoušíme špejlí, muffiny jsou tmavé a proto se špatně odhaduje, jestli jsou dobře upečené. Pečeme asi 30 minut při 180°C.
Metličkou smícháme tekutou směs a obě směsi spojíme dohromady.
Lžící dáváme do vymazaných a vysypaných důlků nebo do papírových košíčků na muffiny, zkoušíme špejlí, muffiny jsou tmavé a proto se špatně odhaduje, jestli jsou dobře upečené. Pečeme asi 30 minut při 180°C.
Žádné komentáře:
Okomentovat