Zakysaná smetana 20% (bez zbytečných škrobů) a bílý plnotučný jogurt asi 1:1...měla jsem 190g smetany a 150g jogurtu
1 káv. lžička mletého kmínu
1/2 káv. lžičky kurkumy
1/2 káv. lžičky Tahiny
sůl dle chuti
Smícháme smetanu s jogurtem a špetkou soli.
Směs dáme do sítka vyloženého plátýnkem a necháme odkapávat při pokojové teplotě cca 1-2 hodin. Přesuneme do lednice a necháme odkapávat dalších 6 -12 hodin (já nechávám přes noc).
Odkapaný sýr vyklopíme do misky, ochutíme kmínem, kurkumou, solí a pastou Tahini a necháme v lednici proležet alespoň 2 hodiny...nejlépe do druhého dne.
Nejlepší je s čerstvým domácím chlebem, do kterého jsme přidali odkapanou syrovátku :)
Tahini a kurkuma téměř neovlivní chuť, ale výrazně ovlivní výživovou hodnotu tohoto sýra.
Žádné komentáře:
Okomentovat