Muffiny

Kdo vymyslel muffiny, byl Génius!!!

Muffiny jsou ideální svačinka nejen doma, ale hlavně kamkoli ven…do školy, do práce, na hřiště, na výlet,…..

Stránky

Translate

pátek 11. března 2016

Smetanový sýr s kmínem a Tahini

Zakysaná smetana 20% (bez zbytečných škrobů) a bílý plnotučný jogurt asi 1:1...měla jsem 190g smetany a 150g jogurtu
1 káv. lžička mletého kmínu
1/2 káv. lžičky kurkumy
1/2 káv. lžičky Tahiny
sůl dle chuti




Smícháme smetanu s jogurtem a špetkou soli.
Směs dáme do sítka vyloženého plátýnkem a necháme odkapávat při pokojové teplotě cca 1-2 hodin. Přesuneme do lednice a necháme odkapávat dalších 6 -12 hodin (já nechávám přes noc).




Odkapaný sýr vyklopíme do misky, ochutíme kmínem, kurkumou, solí a pastou Tahini a necháme v lednici proležet alespoň 2 hodiny...nejlépe do druhého dne.






Nejlepší je s čerstvým domácím chlebem, do kterého jsme přidali odkapanou syrovátku :)





Tahini a kurkuma téměř neovlivní chuť, ale výrazně ovlivní výživovou hodnotu tohoto sýra.

Žádné komentáře:

Okomentovat