200 g třtinový cukr
4 – 5 vajec
50 g másla + dle potřeby
150g medu
1 pol.lžíce jedlé sody
1 perníkové koření Kotányi - Medový perník 27g
citrónová kůra z jednoho BIO citronu
2 pol. lžíce citronové šťávy
Na zdobení:
vejce na potření
semínka, mandle, kokos (obarvila jsem gelovou potravinářskou barvou),...
Všechny suroviny smícháme a
vypracujeme vláčné těsto (dle potřeby přidat máslo).
Těsto necháme zakryté uležet alespoň 2 hodiny, klidně do
druhého dne.
Vyválíme silnější plát (těsto je hodně tuhé) a vykrajujeme tvary, které dáváme na plech s pečícím papírem. Perníčky na plechu pořádně potřeme rozšlehaným vejcem, ozdobíme - vmáčkneme do těsta, aby ozdůbky po upečení neopadaly a dáme hned péct. Vždy zdobím plech těsně než ho dám do trouby.
Pečeme ve vyhřáté
troubě na 180° dozlatova.
Žádné komentáře:
Okomentovat