3 vejce
4 pol.lžíce třinového cukru
1 pol.lžíce kvalitního rostlinného oleje
2 pol.lžíce nepraženého kakaa
5 pol.lžic hladké mouky
1/2 káv.lž. jedlé sody
špetka soli
Krém:
250ml smetany ke šlehání
1 ztužovač šlehačky
250g mascarpone
5 - 10 pol.lžic medu (dle chuti)
Nejdříve si uděláme krém, aby se stihl pořádně vychladit.
Smetanu vyšleháme se ztužovačem do pevné šlehačky, do které postupně přišleháme med a mascarpone.
Hladký krém dáme do lednice a připravíme piškot.
Vejce s cukrem a solí vyšleháme do pěny a postupně přidáváme ostatní suroviny (mouku a kakao prosáté).
Vejce s cukrem a solí vyšleháme do pěny a postupně přidáváme ostatní suroviny (mouku a kakao prosáté).
Vymícháme hladké těsto, které rozetřeme v tenké vrstvě na plech (celá dávka vyjde na dva plechy nebo na jeden a zbytek se použije na muffinky). Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 8-10 minut. Po upečení necháme těsto pořádně schládnout.
Polovinu vychladlého piškotu potřeme krémem a překryjeme druhou polovinou. Takto necháme v chladu alespoň 2 hodiny ztuhnout než krájíme na požadované řezy.
Z poloviny jsem udělala muffinky, které jsem potřela krémem a posypala drobečky z odřezků piškotu.
Super občerstvení nejen na dětskou oslavu... :)
Ty kupované jsou plné palmáče, konzervantů a jiných surovin, které odmítám dávat svému mláděti.
Žádné komentáře:
Okomentovat