...neboli sluníčková omáčka :)
Dýňové zelí je recept po babičce, jen jsem ho trošku poupravila :)
2 střední cibule
kvalitní olej
3 lžíce hladké mouky (cizrnovou, špaldovou) případně můžeme zahustit Hraškou místo jíšky
1 sklenice Zavařeného dýňového zelí
Můžeme použít i čerstvou dýni, v tom případě trochu dokyselíme nakonci vaření při ochucování.
200 ml smetany (může být rostlinná)
100 ml mléka (může být rostlinné)
sůl
kurkuma
med
Cibulku opečeme do sklovalata, přidáme kurkumu a mouku a uděláme jíšku. Zalijeme mlékem a zavařeným dýňovým zelím, pokud je potřeba osolíme (zavařenina je už slaná) a necháme 15 minut provařit (průběžně promícháváme, rádo se přichytává). Nakonec zalijeme smetanou, dosladíme medem a už nevaříme.
K dýňovému zelí si dáváme
kousek pečínky
(králík, kuřecí nebo vepřové)
a domácí knedlík.
Žádné komentáře:
Okomentovat